Notion

4,7 (1.678)
Tool voor project- en taakbeheer

Totaalscore

4,7 /5
(1.678)
Prijs-kwaliteitverhouding
4,6/5
Functies
4,6/5
Gebruiksgemak
4,4/5
Klantenondersteuning
4,4/5

97%
heeft deze app aanbevolen
Sorteren op

1678 reviews

Bram
Totaalscore
 • Sector: Computer- en netwerkbeveiliging
 • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
 • Wekelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 8.0 /10

Notion voor het beheren van je kennis

Beoordeeld op 14/4/2023

Als ik Notion gebruik, kan ik mijn takenlijstjes op een georganiseerde manier bijhouden en prioriteren. Ik kan ook ideeën en notities opslaan en organiseren in verschillende databases en pagina's. Dit maakt het gemakkelijk om informatie snel terug te vinden en te delen met anderen.Daarnaast kan ik Notion gebruiken om projecten te plannen en taken te delegeren aan mijn teamleden. Ik kan bijvoorbeeld taken toewijzen aan specifieke personen en deadlines instellen om ervoor te zorgen dat het project op schema blijft.Verder maak ik ook gebruik van Notion om mijn persoonlijke doelen en progressie bij te houden. Ik kan bijvoorbeeld een database maken met mijn fitness doelen en mijn workout-voortgang bijhouden. Dit maakt het gemakkelijker om mezelf gemotiveerd te houden en mijn doelen te bereiken.Kortom, Notion is een zeer veelzijdig platform dat me helpt om mijn werk en persoonlijke leven georganiseerd te houden en mijn productiviteit te verhogen.

Pluspunten

Notion is een krachtige alles-in-één tool die gebruikers in staat stelt om notities te maken, taken te beheren, projecten te plannen, databases te maken en nog veel meer. Enkele voordelen van Notion zijn:Flexibiliteit: Notion kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van individuele gebruikers, teams en organisaties. Met een breed scala aan templates, bloktypen en integraties is Notion een zeer flexibele tool.Samenwerking: Notion maakt samenwerking en teamwerk eenvoudig en efficiënt. Gebruikers kunnen projecten delen, taken toewijzen en opmerkingen achterlaten om in real-time te communiceren met hun teamleden.Organisatie: Notion stelt gebruikers in staat om informatie op een georganiseerde en gemakkelijk toegankelijke manier te beheren. Met behulp van databases, pagina's en subpagina's kunnen gebruikers hun inhoud op een logische en hiërarchische manier structureren.Integraties: Notion kan worden geïntegreerd met een breed scala aan andere tools en services, zoals Google Drive, Slack, Trello, GitHub en meer. Dit maakt het gemakkelijk om Notion te gebruiken in combinatie met andere tools die u al gebruikt.Veelzijdigheid: Notion is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van persoonlijk gebruik tot zakelijk gebruik. Gebruikers kunnen Notion gebruiken voor het bijhouden van persoonlijke doelen en taken, voor het beheren van projecten en voor het delen van informatie met hun team.

Minpunten

Notion is een geweldig platform voor het organiseren van informatie en taken, maar het heeft ook enkele nadelen. Hier zijn er een paar:Leercurve: Notion heeft een steile leercurve en kan overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers. De verschillende functies en instellingen kunnen verwarrend zijn en het kan even duren voordat je het platform volledig begrijpt.Prijzen: Hoewel Notion een gratis versie heeft, kan het duur worden als je de volledige functionaliteit wilt gebruiken. De prijzen zijn hoger dan die van vergelijkbare software, wat een nadeel kan zijn voor kleinere bedrijven of individuele gebruikers.Prestatieproblemen: Sommige gebruikers hebben gemeld dat Notion soms traag kan zijn, vooral bij het werken met grotere databases of complexe pagina's. Dit kan frustrerend zijn voor gebruikers die snel willen werken.Beperkte integraties: Hoewel Notion een breed scala aan functies biedt, heeft het beperkte integraties met andere apps en tools. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die afhankelijk zijn van andere software in hun werkproces.Offline werken: Notion is een cloudgebaseerd platform en vereist dus een internetverbinding om te werken. Dit kan een beperking zijn voor gebruikers die offline willen werken of die zich bevinden op locaties met beperkte toegang tot internet.

Anouk
Totaalscore
 • Sector: Ziekenhuis- en gezondheidszorgbranche
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Maandelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 8.0 /10

Perfect om overzichtelijke notities in te maken

Beoordeeld op 2/5/2023

Al met al zou ik Notion aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en aanpasbare productiviteits-app. Of je nu een persoonlijke gebruiker bent die je takenlijsten en notities wilt organiseren of een team wilt beheren, Notion heeft alles wat je nodig hebt om je werk efficiënter en productiever te maken.

Pluspunten

Notion is een krachtige en veelzijdige productiviteits-app die gebruikers in staat stelt om takenlijsten, notities, projecten en meer te beheren. Als iemand die de app regelmatig gebruikt, kan ik zeggen dat het een game-changer is voor mijn persoonlijke en professionele werkstroom.Een van de belangrijkste voordelen van Notion is de aanpasbaarheid. Het biedt een groot aantal sjablonen die je kunt gebruiken om snel verschillende soorten pagina's te maken, van eenvoudige notities tot complexe databases. Bovendien stelt de app je in staat om pagina's aan te passen en te verfijnen om precies te passen bij je individuele behoeften.Een ander groot voordeel van Notion is de integratie met andere apps en diensten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Google Drive-bestanden of Trello-borden in te sluiten in Notion-pagina's, wat het beheren van informatie nog eenvoudiger maakt.Notion biedt ook een krachtige samenwerkingsfunctie, waardoor teams naadloos kunnen samenwerken aan projecten. Door het delen van pagina's kunnen teamleden op dezelfde pagina werken, opmerkingen achterlaten en taken toewijzen aan andere teamleden.Een ander groot voordeel van Notion is de integratie met andere apps en diensten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Google Drive-bestanden of Trello-borden in te sluiten in Notion-pagina's, wat het beheren van informatie nog eenvoudiger maakt.

Minpunten

Het enige nadeel van Notion is dat de leercurve misschien wat steil kan zijn voor nieuwe gebruikers. Het is echter de moeite waard om de tijd te nemen om de app te leren kennen, omdat het een enorm potentieel biedt voor het verbeteren van je productiviteit en werkstroom.

Aleksandr
Totaalscore
 • Sector: Computersoftware
 • Bedrijfsgrootte: 501-1.000 werknemers
 • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

One of tools I would not hesitate to recommend.

Beoordeeld op 23/4/2021

Perfect product, priced exactly as it should be.

Pluspunten

Notions acts as a backbone of your team in a term of article storage and discussion place.
You see, it is very easy to say "a lot of systems offer article and document storage" but in reality most of them lack clean representation, simple but working hierarchy, sound way to discuss the document, comment it, and notify about the changes. More, notions allows you to attach arbitrary files and images to the document. You may even expose some pages of notion as a part of your website and they do look organic!
Tables, icons, images, backrounds, labels - it is all there.
Right you may name a lot of similar systems, but there is an distinctive thing about notions: it is concentrated on articles and information and it does that great!
Notion offers very easy to learn, fast way to create document, similar to one you may find on Medium.
We've tried a number of different approaches, including basecamp, confluence, slack, dropbox paper - notions is a clear winner.
Notions does have native application for the both desktops and mobile systems.
Notion may be integrated with a number of other products including Slack.
You may even build your website using nothing else but notion itself.
Notion requires just a bit of time to understand how much actually can be expressed with text, tables, checkboxes, labels, comments, images and files. This is revolution made using the set of a very simple things.

Minpunten

Here I am looking at 100min counter and having no idea what to write. The only thing what I am really scared of is that notion may attempt to change the focus and instead of master of articles become jack of all trades.
Right now it is one of the rare products I use every day without any regrets.

Overwogen alternatieven

Dropbox Business, Basecamp en Confluence

Redenen om voor Notion te kiezen

We were looking for an information system and notion.so does exactly that. Mind, it does not offer anything else, for instance there is no chats per se, issue trackers, planners, video conferences. Neither it should. Open youtube and search for, say, "notion.so planing things" and you will find a set of videos that shows how little you actually need to make your team or yourself perform better.

Overgestapt van

Basecamp en Confluence
John
Totaalscore
 • Sector: Publiceren
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Great for working in teams

Beoordeeld op 8/4/2023

Overall notion has been a great tool to make working remotely with teams much easier and more productive.

Pluspunten

Teams can see eachother work and collaborate even when working remotely, and their work is saved with every keystroke, so nothing is ever lost.

Minpunten

The spellcheck is buggy, which can be frustrating. Sometimes the spellcheck will identify that a word is spelled wrong and offer a suggestion, but wont actually change the word for you.

Abe
Totaalscore
 • Sector: Tekstschrijvers
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Dagelijks 1-5 maanden lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 5.0 /10

Notion for notes and document management

Beoordeeld op 1/5/2023

I find it useful for storing books and articles captured by Readwise and imported to Notion.

Pluspunten

I like the ability for Notion to integrate with other applications. I use Readwise frequently and importing articles to Notion provides a nice user interface and more control.

Minpunten

Notion is file and folder pages which makes storing and retrieving notes and other content difficult. There are so many features, the application has a steep learning curve.

Sekharendu
Totaalscore
 • Sector: Schoolleiding
 • Bedrijfsgrootte: 201-500 werknemers
 • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Amazing! Simplified Database Management

Beoordeeld op 23/3/2023

Exceptional. Life Saving. Notion actually helped me organise all my research and workflow integrated.

Pluspunten

Simple interface with database backend, makes it customisable to be used for any form of management.So useful to have web based interface and database table structure, with customisable frontend database display, with link to share, with templates to duplicate all in one.

Minpunten

Formatting text has limitation, cannot increase or decrease font sizes in the body.Also cannot customise the heading/subheading etc.

Overwogen alternatieven

Microsoft OneNote

Redenen om voor Notion te kiezen

Microsoft OneNote also does similar stuff, helping to organise notes etc and Evernote as well has advanced formatting as well.But ease of database in the backend, makes me choose Notion to the rest.

Overgestapt van

Microsoft OneNote en Evernote Teams

Redenen om over te stappen op Notion

Onenote doesn't have any excel integration, like for search, filter etc
Milene
Totaalscore
 • Sector: Online media
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Review Notion

Beoordeeld op 31/5/2023

I am a person who really likes organization and Notion helps me with that. It is an application that I really like and that I would certainly recommend to my friends.

Pluspunten

I have several projects that I have to manage and it has all the necessary tools to plan, manage and share projects with others. AI integration came to help a lot in the agility and time to perform certain tasks.

Minpunten

The only thing that I think should be upgraded is the language level, more specifically adding the Portuguese language.

Overwogen alternatieven

Miro en monday.com

Redenen om over te stappen op Notion

I choosed Notion because it gave me more tools to work with. Even in the basic plan
Younes
Totaalscore
 • Sector: Publiceren
 • Bedrijfsgrootte: 11-50 werknemers
 • Dagelijks 6-12 maanden lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 5.0 /10

A more doesn't mean always a better

Beoordeeld op 27/11/2019

Like many others: I am a migrant-from-evernote-to-notion user.
So I really feel a difference. Evernote become with time a boring routine. You ended up konwing all what the software capacities without a horizon you can looking for. Evernote blog is a good resource but it is not enough for me.
The comparison with Evernote is critical for me. So I can tell you that Notion provide you all what Evernote offer plus a not-so-boring journey during using the product.

Pluspunten

Without doubt its ubiquity (they claim you can organise anything within it) is incredible.

Minpunten

User experience is not that good. It is not comfort for the eyes.
Too many options.
Too many features.
Need time to learn and use and you ended up reexplain that too many time to your team OR you must buy Khe course about that product. And it's something you should really consider into your calculation of what that software cost.

Overwogen alternatieven

Airtable en Evernote Teams

Redenen om voor Notion te kiezen

Coping the new trend Notion Trying something new

Overgestapt van

Evernote Teams

Redenen om over te stappen op Notion

Notion is the newer product in this niche so its team study well their competitors and make something avoid the weaknesses of the old products.
Alejandra
Totaalscore
 • Sector: Hoger onderwijs
 • Bedrijfsgrootte: 10.000+ werknemers
 • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Notion is so good

Beoordeeld op 21/4/2023

Excellent! The moment you get the hang of it, you won't let go of it

Pluspunten

There are a lot of features in Notion that make note-taking and activity management very easy to do. Also its user interface is so friendly so you can learn very quickly which are the features of the app.

Minpunten

The learning curve for Notion can be steep. I recommend using Notion initially for simple tasks and once you have a good handle on those, move on to using it for more complex things

Daniel
Totaalscore
 • Sector: Ziekenhuis- en gezondheidszorgbranche
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

1 year review of notion

Beoordeeld op 4/4/2023

I would say that notion has been the best program I’ve come across and to be able to integrate multiple programs into one, I couldn’t think of a better program to replace notion.

Pluspunten

I like that the program is cloud based storage so I can access information on the go, the customisation of pages and that I have the power to organise pages whatever way I want.

Minpunten

The difficulty to learn the coding side of notion, to give me flexibility it linking everything together.

Marianne
Totaalscore
 • Sector: Fotografie
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Dagelijks 6-12 maanden lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Notion and Notion AI saves me so much time

Beoordeeld op 26/5/2023

I love Notion and use it everyday. I write all my notes in there and organize all my resources, texts and text ideas in there. I'm a relatively new user, so I can see lots of possibilities for more use as well.

Pluspunten

I LOVE the relatively new AI function. I use it to write texts for my business guides, social media posts and blog posts. I also use it to translate English to Dutch quite often. It has saved me hours of work just after a few months. Also appreciate the fact that I can easily share a page or template online.

Minpunten

Creating a layout, columns and moving blocks around can be pretty tedious and doesn't always work the way I'd like it to.

Francisco
Totaalscore
 • Sector: Marketing en reclame
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Dagelijks 6-12 maanden lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

I switched to Notion

Beoordeeld op 17/5/2023

I like Notion a lot. I need to take time to explore features I'm not taking advantage of.

Pluspunten

I like the fact that Notion is very much better organized that One Note which is the app I used before.

Minpunten

What I don't like about Notion is the desktop app because often times it freezes for a while and I need to wait for it to work again.

Overwogen alternatieven

Evernote Teams

Redenen om voor Notion te kiezen

I was paying a yearly Microsoft subscription. I cancelled altogether. I used Google docs, sheets, etc. And I use Notion to replace One Note.

Redenen om over te stappen op Notion

A lot of people in the marketing space were speaking great things about Notion.
Daniel
Totaalscore
 • Sector: Ziekenhuis- en gezondheidszorgbranche
 • Bedrijfsgrootte: 501-1.000 werknemers
 • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Notion: The Best FREE Note-taking software to date!

Beoordeeld op 22/12/2020

Ultimately, I would recommend Notion to anyone in an instant. It has a suite of features, user-friendly UI and organisation benefits. Furthermore, the personal subscription recently became free for everyone and the business prices are reasonable, giving people no reason not to use Notion. I believe that Nation can fit into many workflows very easily due to its plethora of features.

Pluspunten

Notion is absolutely brimming with useful features and is the Swiss army knife of note-taking applications.

The overall software is so minimalistic and intuitive to use that I personally learnt it within a few days. The whole software revolves around using "/ " to create blocks and edit text; for example, a /toggle would create a toggle block which acts as a dot point except that you can hide/show it. This makes the learning curve of notion virtually non-existent and creates unparalleled flexibility in the structure and style. I find that the simple and uncluttered UI helps clear my mind and focus on the current task.

The data management is superb with extensive sorting, classification and customisation features for the spreadsheet and databases functions. The timeline features are also an extremely welcome addition in the recent updates and allow for the seamless moving of date-specific records.

There are countless useful templates as well which certainly help give me ideas about what I wanted my Notion notes to look like.

Minpunten

Some features make little sense and unfortunately cannot be disabled. One of these issues occurs when clicking on a page in a table and it opens up as a tiny square and you need to press "Open as page," to make the page full screen. This is just a small annoyance and is honestly not that big of a deal.

Another lacking feature is the scarce customisation options for text formatting however there are solutions to this through Google Text Fonts. There are also a few limitations of the free Personal Plan but if you needed the full collaborative features of Notion, your company would usually pay for that.

The offline mode for Notion is frankly quite bad as you have to preload the pages when you have internet beforehand. Otherwise, your notes would be inaccessible. However, this isn't at all a deal-breaker as there is usually internet everywhere. Notion has also indicated that they are focusing on this problem for future updates. The mobile app is also sluggish at times but it is mostly alright.

Tracy
Totaalscore
 • Sector: Ziekenhuis- en gezondheidszorgbranche
 • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
 • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

The ROI on Learning Notion is Immeasurable

Beoordeeld op 23/1/2023

Awesome experience. Now my digital biz has real structure, organization and is customized to how I wanted my operations to be set up.

Pluspunten

Freedom! Learning to use Notion has released me from the captivity of multiple software services and many-stepped business operations. I didn’t own a cell phone until I was 29 (that’s how old I am) so using apps and software services doesn’t come naturally - I had to sit and learn, watch YT vids, read alllll the help docs. But now I can pretty much build or integrate anything my company needs. I’m practically a software developer now. Plus, it’s inexpensive and can integrate w basically everything, if u don’t have time to make it yourself in Notion. They also have a great community and their company “vibe” is upbeat, motivational and encouraging - even for this “old” startup lady.

Minpunten

I have to teach each new employee how to use it and show new clients too - I’ve made video tutorials to help, but it’s always a time investment (which is worth it, eventually).

Overwogen alternatieven

HoneyBook, Kajabi en ClickUp

Redenen om over te stappen op Notion

1st of all, Kajabi is a pyramid scheme that I bought into and paid for for 12 months w/o really using - avoid at all costs. Clickup was confusing at first and you’re locked into their way of operating. Honeybook is for businesses that are unsophisticated and want to waste time and money setting up over and over.
Geverifieerde reviewer
Totaalscore
 • Sector: Hoger onderwijs
 • Bedrijfsgrootte: 501-1.000 werknemers
 • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

The holy grail of organization

Beoordeeld op 19/11/2019

Notion is my second brain at home and at work. It has definitely improved my workflows and helped me organize all the different areas of my job, related resources, even scheduling, into one platform. It's not yet a full replacement for something like Evernote or Airtable, but it currently has the best of both those platforms, and I believe it will soon overtake them.

Pluspunten

I have used Notion for personal projects since it first came out. Recently I have started migrating my work documentation and databases to Notion, and I'm very impressed. The ease of setting up relational databases within notes is unmatched in any other software I've used.

Minpunten

There are some small features that Notion does not yet excel at. Currently there is no way to view a calendar view of a database in any view other than month view, which is a small complaint. I know the Notion team is working on improving offline functionality as well, as it is pretty reliant on a steady Internet connection, which hasn't been a problem for me personally.

Overwogen alternatieven

Evernote Teams

Redenen om voor Notion te kiezen

Notion has a superior experience in creating and formatting notes, as well as embedding different media types and relational databases.

Overgestapt van

Evernote Teams
Layne
Totaalscore
 • Sector: Computersoftware
 • Bedrijfsgrootte: 51-200 werknemers
 • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Great tool for a company wiki (policies and procedures documentation, meeting notes, etc.)

Beoordeeld op 25/8/2022

I use Notion as a company wiki to share documentation, instructions, policies and procedures with everyone on my 52-person globally distributed team. It's where new team members go to find and work through their orientation checklists. It's where admins go to work through their onboarding checklists when a new person joins the team. And it's where every team member goes every day to read the extensive instruction manuals they use to do their jobs. It's very easy to create and share beautiful and clear content with Notion.

Pluspunten

I love how easy to use it is for content creators and readers alike. You can integrate all kinds of things: images, videos, html, databases, simple tables, etc. There are also lots of different types of heading (three sizes, with or without drop-down toggles to collapse them), which means the documents in our company wiki are very easy to navigate. I love using synced blocks when a rule or procedure is mentioned in more than one place—if you update one block, all of the others sync too so your documentation won't accidentally go out of date.

Minpunten

I had to try really hard to think of one, honestly! I guess I wish there was an easy-to-find user management page. The only way I know how to manage permissions is to use the small window that pops up when you click "Share" in the upper right hand corner of any Notion page. It takes fair amount of scrolling or a fair number of clicks to find someone on my 50+ person team and change or remove their permissions when I need to.

Overwogen alternatieven

Confluence

Redenen om voor Notion te kiezen

My last company used Confluence instead of Notion. I like Notion better!

Overgestapt van

Confluence

Redenen om over te stappen op Notion

My COO chose it because it has a lot of traction with other teams we respect.
Sven
Totaalscore
 • Sector: Schoolleiding
 • Bedrijfsgrootte: 51-200 werknemers
 • Dagelijks 6-12 maanden lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 9.0 /10

Allrounder

Beoordeeld op 5/10/2021

All in all, Notion is top of the game when it comes to customization. No longer do you have to take an off-the-shelf software and adapt to it. With Notion, everything adapts to your needs and stays always customizable. A must for any user looking for freedom and structure at the same time when it comes to organizing your thoughts, life, project and products.

Pluspunten

There‘s not much Notion can‘t seem to do. You can easily adjust it entirely to your liking - however, there is a pretty steep learning curve. Once you got it, though, the sky is your limit. Create as many pages as you‘d like, nest them within each other, shake up your hierarchy and even link databases onto other sites. The creative freedom concerning the hierarchy of your pages is phenomenal.

Minpunten

Lots of time spent getting to know Notion‘s myriad of options which results in a lot of studying early on and in a pretty steep learning curve. Luckily, there are tons of useful resources and learning videos including templates you can use and customize to your liking.
I really wish it had a better stylus/pen integration for quick and easy hand-written notes.

Overwogen alternatieven

GoodNotes, Evernote Teams en Notability

Redenen om voor Notion te kiezen

OneNote - especially the Class Notebook - is great for teaching when you want to provide a clear set of hierarchy to your team or students. But using it for my personal organisation just never worked for me. It was too rigid with its narrow Section Group > Section > Page > Sub-page limitation. With Notion, I can simply nest as many pages within each other as I please - which is a game changer for me.

Overgestapt van

Microsoft OneNote

Redenen om over te stappen op Notion

Because it‘s cross-platform and unbelievably flexible.
Jason Edward
Totaalscore
 • Sector: Marketing en reclame
 • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
 • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 8.0 /10

The best and worst of Notion

Beoordeeld op 6/9/2022

Overall it's a great app, I just wish it would be faster and also easier to navigate.

Pluspunten

Notion is an extremely flexible software. Thanks to their databases and multiple views like calendar, Kanban, tables and lists. I found it to be extremely intuitive and fun to use. I can definitely see how it could replace a google docs and be a central place for your team.

Minpunten

So the big elephant in the room... Notion can be slow at times, especially when using it on my phone. I would spend a lot of effort just trying to switch between pages. When I would type in it I felt that my text was not in real time. Also on Mobile sometimes I couldn't highlight text due to a bug on their side. This goes against the productivity it is trying to create.

Also the way it works with folders, it very quickly becomes far too many different places and I would need to think about where I need to put the specific note I'm working on, vs actually just writing the note. I think that it would be far better if notion stopped relying so much on folders and rather just made their search and internal linking more streamlined.

Geverifieerde reviewer
Totaalscore
 • Sector: Entertainment
 • Bedrijfsgrootte: 11-50 werknemers
 • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Nobody does data and documents like Notion does.

Beoordeeld op 4/4/2020

Notion is by far and away the best way I've found so far to work with data in documents. It starts from the concept of linked databases, and extends it from there to include structured documents. This has been very well implemented, allowing users to generate incredibly useful documents, by querying sets of data.

The Notion support team is engaged, informed and very helpful. I have had several insightful discusssions with them during feature requests.

Both the desktop and offline applications are smooth and usable, and have been improving continually.

Pluspunten

- beautiful design
- databases inside documents
- Several useful templates for generating documents and databases
- well-considered layout constraints allowing you to focus on content
- easy to share content
- powerful and ergonomic syntax

Minpunten

- lack of option for visualising data
- no real offline mode

Overwogen alternatieven

Basecamp en Confluence

Redenen om voor Notion te kiezen

Databases in documents. Only Coda seems to be able to do this, but Notion does it better.

Overgestapt van

Confluence

Redenen om over te stappen op Notion

The databases. We've long been searching for a way to keep data and documents in the same place, without plugins or extra costs. Notion does this extremely well and was an obvious choice, even to the point that we could ignore the current negative points. With time, we are confident that these features will be enabled, and at the moment, we are comfortable keeping our operational and business data in Notion.
Jose J
Totaalscore
 • Sector: Informatietechnologie en -diensten
 • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
 • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Everyday note-taking, organization and brainstorming tool

Beoordeeld op 28/7/2022

So far it has been a great experience for me and my team. Notion has turned into an app that is always open on the computer, just like the email client.

Pluspunten

In our case as a digital assets and marketing company, we need to keep track of many clients and projects. The database feature in Notion allows us to create custom databases where we can filter, search, update and share easily with our clients.

Minpunten

Maybe it's because of our business type, we don't use Notion for our own project management tasks. However, we discuss and collaborate every day in Notion to deploy our project management tasks in another tool.

Megan
Totaalscore
 • Sector: Online media
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Anders 2+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 9.0 /10

Notion is a great tool to organize just about anything

Beoordeeld op 29/4/2020

I use Notion to plan blog posts, collect research, make notes and save webpages. It has almost fully replaced evernote for me. I really love the mobile app and can see this tool developing further so it will be an all in one go to tool for organizing and planning.

Pluspunten

You can organize your entire life using Notion, your work, study and home life can all be taken care of within Notion. You can replace so many other tools with this one tool that runs on your computer or phone. There is heaps of templates to get you started such as calendars, to do lists, meeting notes, saved websites and much more.

Minpunten

There could be a bit more of a similar way to bookmark webpages like evernote but this functionality is developing.

Overwogen alternatieven

Milanote en Evernote Teams

Redenen om voor Notion te kiezen

Because it was cheaper and there is other things I can do using Notion that evernote doesn't offer, evernote is more to save webpages and make notes for me but Notion has a range of other features.

Overgestapt van

Evernote Teams

Redenen om over te stappen op Notion

Because it has so many options and templates. I like the layout. I still use some of the other tools but I don't really need to when I have notion.
Mustafa
Totaalscore
 • Sector: Fabricage van elektrische/elektronische producten
 • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
 • Dagelijks 6-12 maanden lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

One of the best multi-purpose project management software you can use.

Beoordeeld op 6/8/2021

I often use Notion as my hardware venture. I collect and prepare the contracts we will make on Notion. I create Wikis on Notion to inform the client.

I also use Notion to avoid confusion in my side projects because sometimes I forget what I'm doing and what I'm going to do. Thanks to the themes it offers, I can create pages in a very flexible way.

On the other hand, I use Notion for personal time management, meeting notes, etc., without the need for a different application. This works great because I don't like using too many apps.

Overall I am very satisfied with Notion. I definitely recommend it.

Pluspunten

First of all, it's great to be able to use Notion for so many different purposes.

For example, I use Notion for project management in my professional business. Because it offers many different features completely free of charge. I can share directly with my colleagues and perform simultaneous file editing. There are many different free themes. We can also use these themes by customizing, if we want, we don't even need to customize them because they are really good.

On the other hand, when you have many side projects, you want to get rid of clutter. I think this is one of the best apps you can do. Because it gives you the opportunity to add pages easily, customize the theme and add many features to your page quickly.

You can also use it for your personal business. For example, I helped my girlfriend prepare a timetable on Notion for 6 months during the exam period and we really benefited from it.

When we collect all these, we see again what a good application it actually is. Thank you Notion team.

To summarize, having regular pages, integration with many different plugins, very flexible and feature-rich plugins, having various themes (really good themes) and being able to create your own themes are very good features.

Minpunten

Frankly, the only feature I don't like on Notion is that sometimes we need to download files. For example, we prepare the project contract very well over Notion, but since it will be an official document, it must be of the specified type. But the pages that look great on Notion may not be so good when downloaded.

Sometimes (I'm an iPhone SE2 user) the pages I navigate in the mobile application can be deleted. It is not possible to repeat projects in areas such as metro. I would like this fixed, maybe I'm the problem.

I'm still having a download problem. This problem is in the tables. I would like the tables to be downloaded directly in Excel format.

Ayush
Totaalscore
 • Sector: Schoolleiding
 • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
 • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Efficiently Organize Your Life and Work with Notion

Beoordeeld op 19/1/2023

Overall, Notion is a great tool for anyone looking to increase their productivity and organization. It's versatility and ease of use make it a great choice for both personal and professional use. The integration capabilities with other apps and services such as Google Calendar, Evernote, and more. This makes it easy to connect your existing tools and workflows with Notion. I totally recommend it to all the users who are struggling with organizing their data.

Pluspunten

Notion is a powerful tool that allows me to manage my tasks, projects, and notes all in one place. The interface is user-friendly and customizable, making it easy to create a workflow that works for everyone. One of the standout features of Notion is its flexibility. It can be used as a simple to-do list, a notebook for taking notes, or a full-fledged project management system. The ability to nest pages within pages allows for a high degree of organization, making it easy to find what you need quickly. The collaboration feature is also well-implemented, allowing multiple users to access and edit the same page, which helps a lot in team projects. The built-in commenting system makes it easy to communicate with team members and stay on top of changes.

Minpunten

Notion offers a lot of features, which can take some time to learn and master for an beginner. Sometime it performs slow and laggy when working with large numbers of pages and databases, especially on lower-end devices. One area which needs to be improve is the mobile app. While the mobile app works well enough, the functionality is somewhat limited compared to the web and desktop versions.

Koffi
Totaalscore
 • Sector: Computersoftware
 • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
 • Dagelijks Gratis proef lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 8.0 /10

My testimony and avaluation of Notion

Beoordeeld op 21/1/2023

Overall, my experience using Notion for task and project management has been positive. The platform offers a wide range of features such as task scheduling, editing and updating, progress tracking, project planning, and integration with other apps and services, that allows me to stay organized and manage my work effectively. The user interface is intuitive and easy to navigate, making it simple to use even for someone who is new to the software. The ability to create custom properties and use tags enables me to categorize and sort my tasks in a way that makes sense for me. Additionally, the ability to embed other types of content like images, videos, and documents in my pages, allows me to keep all my project related information in one place. However, I have found that the integration with other apps and services could be improved, and the mobile app experience could be more user-friendly. Overall, Notion has been a great tool for me to increase my productivity and stay organized.

Pluspunten

I have been using Notion for task and project management for several months now, and I have found that one feature that I particularly appreciate is the flexibility of the platform. Notion allows me to customize and tailor the way I organize my tasks and projects to my specific needs. The ability to create custom properties and use tags enables me to categorize and sort my tasks in a way that makes sense for me. Additionally, the ability to embed other types of content like images, videos, and documents in my pages, allows me to keep all my project related information in one place. I also appreciate the simplicity of the platform, it allows me to focus on my work and not getting lost in a maze of settings and options. Overall, the flexibility and simplicity of Notion is a feature that I particularly appreciate, it helps me to stay organized and productive.

Minpunten

I have found that one feature that I particularly dislike is the limited integration with other apps and services. While it's possible to integrate with other apps like Google Drive and Trello, it still doesn't provide the same level of seamless integration as other project management tools. Additionally, the lack of real-time collaboration tools such as in-app chat or video conferencing makes it difficult to work efficiently with my team. Furthermore, I found the mobile app experience to be a bit clunky and not as user-friendly as the web version. Overall, while Notion offers some integration and collaboration features, it could be improved to provide a more seamless experience across different apps and platforms.

Geverifieerde reviewer
Totaalscore
 • Sector: Vastgoed
 • Bedrijfsgrootte: 51-200 werknemers
 • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
 • Bron van de reviewer

Totaalscore

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Klantenondersteuning
 • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 9.0 /10

How Notion Improved My Productivity

Beoordeeld op 4/3/2023

As a web developer, I used Notion to organize my projects, manage my tasks, and collaborate with my team. I liked Notion's flexibility which allowed me to customize my workflow and add features specific to my needs.For example, I created a Kanban board to track the progress of my projects. I also created a database to store my assets, such as style guides, mockups, and spec documents. I used calendars to schedule meetings and deadlines, and to-do lists to track specific tasks I needed to complete.Notion also allowed me to collaborate effectively with my team. We used comments and mentions to discuss different aspects of our projects, and assigned tasks to assign specific tasks to team members. I also appreciated the ability to work in real time on the same pages as my colleagues, which helped synchronize our efforts more quickly.However, I encountered performance issues with Notion when handling content-heavy pages, which caused slow load times. Additionally, some of Notion's advanced features are only available for paid plans, which can be a hindrance for web developers on a budget.

Pluspunten

Notion is a very versatile and customizable software, which makes it unique and highly appreciated by many users. Here are some of the highlights of Notion:Versatility: Notion can be used for a variety of tasks, from taking notes to managing projects to creating databases.Customization: Notion allows you to customize pages, databases and dashboards to adapt them to your specific needs. You can add properties, filters, relationships, and views to better organize and visualize your data.Collaboration: Notion enables teamwork by adding team members and collaborating on pages and projects in real time.Ease of use: Notion is easy to use and learn, even for beginners. The interface is intuitive and well-designed, and there are plenty of guides and tutorials available online to help you get started.Cross-platform synchronization: Notion is available on multiple platforms, including web, desktop, and mobile devices, allowing easy synchronization of your data and projects between all your devices.Free: Notion offers a free version with basic functionality, making it an accessible option for individual users and small teams.

Minpunten

Complexity: Notion can be quite complex for beginners, especially those unfamiliar with project management and note-taking tools. The multitude of features and options can make learning and mastering Notion more difficult.Slowness: Some users have reported issues with Notion's performance and slowness, especially when working on content-heavy pages or when using multiple open tabs.Price: Although Notion offers a free version, some advanced features require a paid subscription. For users who need specific features, the subscription cost can be high.Limited customization on mobile: The mobile version of Notion can be a bit limited in terms of customization and features available compared to the desktop version.